SIKO en Thomas More Hogeschool bereiden je met een intensief leer-werk traject in twee jaar voor op jouw toekomstige baan als leerkracht in het basisonderwijs!   

Heb jij een HBO diploma en enkele jaren werkervaring? Heb je het gevoel dat je beter tot je recht komt in het onderwijs? 
SIKO biedt jou de kans om  

zij-instromer in het onderwijs  

te worden.

Wie ben jij?

Om zij- (of hij!) instromer bij SIKO te kunnen worden, herken je jezelf in dit profiel: 

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en enkele jaren werkervaring in een andere sector;
  • Je hebt een realistisch beeld van het basisonderwijs en jouw toekomstige rol als leerkracht. Je hebt op twee scholen meegedraaid en gesprekken gevoerd met leerkrachten; 
  • Je vindt het leuk om met kinderen te werken en je bent enthousiast om in het onderwijs aan de slag te gaan; 
  • Je bent bereid om twee jaar te investeren in ‘werken en leren’ bij SIKO en Thomas More Hogeschool; 
  • Je bent vanaf september 2023 vier dagen per week beschikbaar.  

Hoe gaat het in zijn werk? 

Gedurende twee jaar werk je drie dagen per week als leerkracht-in-wording op een SIKO-school. Je gaat één dag per week naar de pabo. Buiten de schoolvakanties heb je geen vrije dagen. 

Heb je je onderwijsbevoegdheid gehaald? Dan heb je baangarantie bij SIKO. Je maakt als startende leerkracht een zachte landing. Je krijgt een drie-jarig begeleidingstraject met intervisie, workshops en coaching.

Wil jij schitteren als leerkracht?

Ga dan het avontuur met ons aan! Ieder jaar in september en februari start een zij-instroomprogramma voor HBO’ers bij SIKO en Thomas More Hogeschool.  Ieder half jaar organiseren we een sollicitatie- en selectieronde.

Word je geselecteerd? Dan investeert SIKO in jou: we betalen je opleiding en je ontvangt als zij-instromer een salaris in schaal LB van de cao po (€ 3.001 - € 4.573). Je dienstverband is 0,8 wtf en de inschaling is afhankelijk van je huidige salaris. We vragen jou om je tenminste voor een aantal jaren te verbinden aan SIKO.

Wil je meer weten?

Bekijk deze informatie van Thomas More Hogeschool. En meld je aan voor een open dag of proefstuderen bij Thomas More Hogeschool.

Of stel jouw vraag via e-mail aan 
Nadine van der Hoeven (bovenschools schoolopleider) of aan Saskia Mak (HR beleidsadviseur). Als je hulp nodig hebt bij het meedraaien op een school, kun je contact opnemen met Nadine.

Ben je enthousiast?

Maak dan de switch naar het onderwijs bij SIKO en Thomas More Hogeschool en solliciteer op de vacature als zij-instromer.