We doen het samen

Dat is het motto van het SIKO Koersplan 2023-2027.
Klik op onderstaande foto, lees het SIKO Koersplan 2023-27 en doe met ons mee.Vanuit onze kernwaarden Lef, Verbinding, Verwondering, Creativiteit en Vertrouwen werken we in de komende jaren aan goed en ambitieus onderwijs, zodat alle kinderen gelijke kansen hebben om hun talent te ontdekken en ontwikkelen.

Het kind centraal

Ingeborg Pleijsier is adjunct-directeur bij IKC Blink in Schiedam. Vanuit het integraal kindcentrum zoekt zij de verbinding met andere scholen en organisaties in de wijk. “Als samenwerkingspartners hebben we elkaar nodig met hetzelfde doel: het kind centraal. Binnen SIKO krijg ik volop mogelijkheden om keuzes te maken, kansen te creëren en om fouten te maken. Ik ga elke dag blij naar huis, puur omdat ik het verschil kan maken.”Een zachte landing
Sianne van Tulder is leerkracht bij basisschool De Vlinder in Schiedam. “Waar je in andere sectoren eerst als junior start, ben je hier direct leerkracht. Je moet het maar gewoon doen. SIKO doet er alles aan om startende leerkrachten een zo zacht mogelijke landing te geven. Het bevalt me dat ik echt iets voor kinderen kan betekenen. Als een leerling vertelt dat ze bij een conflict op het schoolplein een win-win oplossing hebben gevonden, dát is wat mij gelukkig maakt.”