Bij SIKO vinden we het belangrijk dat medewerkers zich fysiek en mentaal fit voelen. Dat is de basis voor plezier in je werk! We stimuleren onze medewerkers om zich persoonlijk en professioneel te blijven ontwikkelen. Naast de arbeidsvoorwaarden volgens de cao voor primair onderwijs, kunnen SIKO medewerkers daarom rekenen op iets extra’s.  

Zachte landing voor startende leerkrachten

Als startende leerkracht volg je bij SIKO een driejarig coaching- en begeleidingstraject. Zo krijg je volop tijd en gelegenheid om de fijne kneepjes van het vak te leren en houd jij plezier in je werk.

Vitaliteit

SIKO stimuleert een gezonde leefstijl voor alle medewerkers. We hebben een bedrijfsfitnessregeling waarmee je de kosten voor je sportabonnement fiscaal voordelig kunt ‘uitruilen’. Met het SIKO Fietsplan geldt hetzelfde voor jouw nieuwe fiets.

Met de a.s.r. Vitality app kun je met jouw beweegactiviteiten punten verdienen. Je wandelt of fietst dan nét dat extra rondje om je weekdoel te behalen. Door het jaar heen organiseren we leuke evenementen en sportieve activiteiten. Het schooljaar gaat bij SIKO van start met het SIKO beachvolleybaltoernooi.

Je kunt collectiviteitskorting krijgen op de premie voor je aanvullende ziektekostenverzekering en we bieden de griepprik gratis aan. SIKO heeft een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle SIKO medewerkers.

Duurzame inzetbaarheid

In de cao is geregeld dat iedere medewerker jaarlijks veertig* uur van de werktijd kan besteden aan duurzame inzetbaarheid. Deze uren kun je inzetten voor activiteiten waarmee jij fysiek en mentaal fit blijft. Je bespreekt ieder jaar met je directeur hoe jij deze uren wilt inzetten.
*op fulltime basis. Startende leerkrachten en oudere medewerkers krijgen extra uren.

Opleiding en ontwikkeling 

Bij SIKO staat de kwaliteit van het onderwijs hoog in het vaandel. Daarom stimuleren we onze medewerkers om zich professioneel te blijven ontwikkelen volgens een persoonlijk scholingsplan. Je kunt jouw individuele scholingsbudget en professionaliseringsuren inzetten voor bijscholing en je doet mee aan de studiedagen op school. We werken veel samen met de Thomas More Academie.

Mobiliteit

Misschien wil je op een gegeven moment wat meer of juist wat minder werken? Of wil je overstappen naar een andere school? We denken graag met je mee en bekijken samen wat mogelijk is. 

Attentieregeling en verlof

We besteden aandacht aan belangrijke gebeurtenissen in jouw leven: je verjaardag, je huwelijk, de geboorte van je kind, je werkjubilea en je pensioen. Maar ook de minder leuke dingen zoals ziekte en overlijden. We bekijken samen welke verlofmogelijkheden er volgens de cao voor jou zijn. 

Coaching

Als je mentale of fysieke klachten ervaart kun je een preventief consult bij de arbodienst aanvragen. Soms kan het helpen om een aantal gesprekken met een coach te voeren. Als je zorgen hebt om je financiële situatie, kun je begeleiding van een budgetcoach krijgen. Deze coachingsgesprekken zijn volledig vertrouwelijk. SIKO betaalt de kosten, wanneer jouw ziektekostenverzekering deze kosten niet vergoedt.

Veiligheid

We zorgen voor een veilige werkomgeving en goede arbeidsomstandigheden. Op alle scholen werkt een BHV’er. Er ligt een veiligheidsplan en we voeren regelmatig risico-inventarisaties uit.