De Skills voor de Klas bus rijdt door de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. HAVO en VWO scholieren ontdekken in deze escaperoombus of zij 'skills voor de klas' hebben.

Escape this classroom
De scholieren stappen in de Skills voor de Klas bus het lokaal van meester Bart binnen. Meester Bart is genomineerd voor World Best Teacher en is hard op zoek naar een geschikte vervanger. In een overdrachtsbrief staan opdrachten die zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar zoals organiseren, begrijpend lezen, rekenen, taal en spelling. Ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren komen aan bod. Als het de scholieren lukt om binnen 15 minuten alle opdrachten op te lossen en uit het klaslokaal van meester Bart te ontsnappen, kunnen zij vol trots zeggen: 'Ik heb skills voor de klas'!

De scholieren kunnen tijdens de Skills voor de Klas aftertalk hun vragen stellen aan studenten van de pabo. Zij krijgen informatie over de open dagen bij de Rotterdamse pabo’s en kunnen een afspraak maken voor een snuffelstage bij basisscholen in de regio.

Skills voor de Klas roadtour 2024
• vast te stellen: Het Lyceum Vos, Vlaardingen
• vast te stellen: Stedelijk Gymnasium, Schiedam
• vast te stellen: Lentiz |Reviuslyceum, Maassluis
• vast te stellen: Lyceum Schravenlant, Schiedam
• vast te stellen: Lentiz | Groen van Prinstererlyceum, Vlaardingen
• vast te stellen: SG Spieringshoek, Schiedam

De campagne is te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas. Op de website alsleraar.nl is informatie te vinden over leren voor en werken in het onderwijs.

Skills voor de Klas
De campagne ‘Skills voor de Klas’ laat HAVO en VWO scholieren in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen op een laagdrempelige manier ontdekken of zij skills voor de klas hebben. De campagne is bedoeld om het werken in het basisonderwijs, voor de studiekeuze van scholieren onder de aandacht te brengen en hen hiervoor enthousiast te maken.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van vijf onderwijsbesturen: SIKO, Islamitisch College, Primo, UN1EK en Wijzer in samenwerking met Lentiz, SG Spieringshoek, OSVS en de pabo’s InHolland, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Rotterdam.

Bekijk de reportage die SCHIE TV in januari 2023 maakte bij het Stedelijk Gymnasium.