Met de campagne #skillsvoordeklas ontdekken havo en vwo scholieren in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis op een unieke manier of het beroep leraar iets voor hen is.

In februari 2024 gaat de ‘Skills voor de Klas’ bus op tour door Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Havo en vwo scholieren ontdekken in deze tot escaperoom omgebouwde bus op een unieke manier of zij de juiste skills hebben om voor de klas te staan.

Escape this classroom

De havo en vwo scholieren stappen in de bus het klaslokaal binnen. Om uit de bus te ontsnappen moeten zij samen een aantal opdrachten voltooien. Hiermee ontdekken de scholieren of ze beschikken over de skills die je nodig hebt als leraar zoals organiseren, begrijpend lezen, rekenen, taal en spelling. Ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren komen aan bod. Als het lukt om binnen 15 minuten alle opdrachten op te lossen en uit het klaslokaal te ontsnappen, kunnen zij vol trots zeggen: 'Ik heb skills voor de klas'! 

Tijdens de ‘Skills voor de klas aftertalk‘ praten de havo en vwo scholieren met studenten van de pabo. Deze studenten vertellen over hun studie- en beroepskeuze en geven informatie over de open dagen van de Rotterdamse pabo’s. De scholieren kunnen ook een afspraak maken voor een snuffelstage bij basisscholen in de regio.

Skills voor de Klas roadtour 2024

•  8 februari 2024: Het Lyceum Vos, Vlaardingen
• 12 februari 2024: Stedelijk Gymnasium, Schiedam
• 15 februari 2024: Lyceum Schravenlant, Schiedam
• 29 februari 2024: SG Spieringshoek, Schiedam
• 26 juni 2024: Lentiz |Reviuslyceum, Maassluis

De campagne is te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas. Op de website alsleraar.nl is informatie te vinden over leren voor en werken in het onderwijs.

Skills voor de Klas

De campagne ‘Skills voor de Klas’ laat HAVO en VWO scholieren in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen op een laagdrempelige manier ontdekken of zij skills voor de klas hebben. De campagne is bedoeld om het werken in het basisonderwijs, voor de studiekeuze van scholieren onder de aandacht te brengen en hen hiervoor enthousiast te maken.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van vijf onderwijsbesturen: SIKO, Islamitisch College, Primo, UN1EK en Wijzer in samenwerking met Lentiz, SG Spieringshoek, OSVS en de pabo’s InHolland, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Rotterdam.

Bekijk de reportage die SCHIE TV in januari 2023 maakte bij het Stedelijk Gymnasium.